//sparuniversity.wpengine.com/wp-content/uploads/2019/04/group-6@2x.png
//sparuniversity.wpengine.com/wp-content/uploads/2019/04/Bottle-battle-animatie.gif
//sparuniversity.wpengine.com/wp-content/uploads/2019/04/WhatsApp-Image-2019-04-24-at-13.49.19.jpeg

Persbericht

Bunnik –  dinsdag 30 april

SPAR university lanceert ‘Bottle Battle’ app in samenwerking met Coca-Cola in Nederland

Clicks & bricks gebruiken om studenten op een fun manier tegen elkaar te laten strijden? SPAR university lanceert hiervoor in samenwerking met Coca-Cola in Nederland en Social Brothers ‘de Bottle Battle’ in de SPAR university app!

De Bottle Battle is een nieuwe gamification-tool in de SPAR university app. Studenten uit de verschillende studentensteden waar SPAR university gevestigd is battelen vanaf maandag 6 mei acht weken lang tegen elkaar door zoveel mogelijk PET-flesjes met de app te scannen en weg te gooien in de prullenbakken op de campus. Vooral fun en het strijd-element stonden voor de partijen centraal bij het ontwikkelen van deze gamification-tool, vandaar ook het spelelement om te winnen van andere studentensteden. Daarnaast maken de studenten die meedoen aan de Bottle Battle individueel ook nog kans op toffe prijzen én sparen ze punten voor gratis koffie & thee.

Spelelement voor gedragsverandering

Aansluitend op de ‘why’ van SPAR university zorgt de Bottle Battle voor een vermindering van zwerfafval op de campus en stimuleert op deze manier gedragsverandering onder studenten. ‘Hoe kunnen we duurzamer omgaan met verpakkingen’ is een vraag die de formule zichzelf elke dag stelt. Hier worden duidelijke keuzes in gemaakt en dat alles wordt op een ludieke manier kenbaar gemaakt onder de doelgroep. De student is zelf grotendeels verantwoordelijk voor een schone campus en daarom is het belangrijk dat de student bewuster omgaat met verpakkingen en met name het weggooien daarvan. Een spelelement gebruiken sluit goed aan bij het positief uitlokken en werkt beter dan verbieden of opdragen. Dat het dan beter beklijft en tot gedragsverandering leidt, zo leert de ervaring.

Meer recyclen

In de Bottle Battle zijn alleen PET-flesjes scanbaar, maar waarom? Studenten maken bij SPAR university zelf de keuze in formaat en verpakking bij het kopen van drinken. Zo is er bij de meeste vestigingen bijvoorbeeld ook de keuze om je Bogo Bottle of herbruikbare waterfles te vullen met water bij het Join the Pipe watertappunt in de winkel. SPAR university heeft het geloof dat PET op dit moment de meest duurzame verpakkingsmethode is, mits het op de juiste manier ingezameld en daarna gerecycled wordt, zodat er weer nieuwe flesjes van gemaakt kunnen worden. Door studenten in het ritme te krijgen om hun PET-flesjes in de recyclebak te gooien, vergroten we de kans om samen méér te recyclen. Op de juiste manier inzamelen is ontzettend belangrijk, omdat het materiaal een waardevolle grondstof vormt voor nieuwe flesjes. Met meer en betere inzameling eindigen er minder flesjes in het zwerfafval én zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig voor het maken van nieuwe flesjes.

Achtergrondinfo: hoe werkt de Bottle Battle in de app?

De Bottle Battle is een nieuwe functie in de SPAR university app. Deze app is ontwikkeld door Social Brothers en heeft inmiddel 50.000+ downloads. Meedoen met de Bottle Battle is erg makkelijk. Open onze app, klik op de Bottle Battle en je kan gelijk beginnen met strijden tegen de andere steden! Je scant je gekochte of opgeraapte flesje (ja helaas zien wij dit te vaak), je scant de QR code op de prullenbak (die een Bottle Battle sticker bevat) en gooit het flesje in de prullenbak. Alle merken en alle soorten plastic flesjes doen mee in de Battle. Hierdoor strijdt de student mee voor de stad, de stad krijgt namelijk elke keer een punt per weggegooid flesje. De what’s in it for me is ook aanwezig als spelelement: studenten sparen namelijk tegelijkertijd voor een gratis drankje bij onze koffieautomaten (na 10x scannen) en maken ze kans op mega prijzen zoals festivalkaartjes. De Battle duurt acht weken. Wij zijn nu al benieuwd welke stad gaat winnen… en welke stad met de hoofdprijs ermee doorgaat: een droomvakantie met vrienden ter waarde van 2.000 euro!

Over SPAR university

SPAR university is er voor iedereen op universiteits- en hogeschool terreinen, dus voor studenten en medewerkers, maar ook voor iedereen die langsloopt. En streeft elke dag naar blije klanten in haar winkels & app. DenkDifferent is het brein achter dé GRAB & GO studentenformule van Nederland, SPAR university telt op dit moment negen winkels op universiteits- en/of hoge schoolterreinen.

Download onze app!

Android: Ga naar Download
IOS: Ga naar Download
+