Campus TU Eindhoven wint de ‘Bottle Battle’

Persbericht

Bunnik –  vrijdag 5 juli 2019

Campus TU Eindhoven wint de ‘Bottle Battle’, een samenwerking van SPAR university & Coca-Cola in Nederland

De Bottle Battle is een gamification-tool dat afgelopen weken live was in de SPAR university app. Het verbinden van de clicks & bricks werd ingezet om studenten op een fun manier tegen elkaar te laten strijden. De strijd is gestreden, de Bottle Battle werd gewonnen door de studenten van de Eindhovense campus en zo won een student van de TU de hoofdprijs: een reischeque t.w.v 2.000 euro!

Duizenden studenten van zeven verschillende campussen hebben de afgelopen acht weken tegen elkaar ‘gebattled’. Zij deden dit door zoveel mogelijk PET-flesjes met de SPAR university app te scannen en deze weg te gooien in de (recycle)prullenbakken op de campus. Dit allemaal met de gamification-tool ‘de Bottle Battle’ in de SPAR university app. Fun, het strijd-element tegen andere studenten van de verschillende campussen en gedragsverandering stond centraal. 

Super blije klant

Het doel? Winnen van de andere studentensteden. Zo ging uiteindelijk een van de Eindhovense strijders, een masterstudent die Mechanical Engineering – Energy Technology studeert, er met de hoofdprijs vandoor. Hij begint zijn zomervakantie goed met een reischeque van 2.000 euro die hij kan gebruiken voor een toffe reis! De winnaar weet nog niet helemaal zeker of hij deze reis met zijn vrienden zal gaan maken, zijn vrienden hopen hier uiteraard wel op. Bekijk het filmpje om te zien hoe de blije winnaar zijn hoofdprijs in ontvangst nam. Als tegenprestatie zijn de strijdende studenten blij gemaakt met gratis koffie: zo zijn er bijna 5.000 koppen koffie geclaimd (!). Ook zijn er wekelijks winnaars getrokken voor prijzen als festivaltickets, tickets voor pretparken en meer. 

Spelelement voor gedragsverandering

Aansluitend op de ‘why’ van SPAR university heeft de Bottle Battle voor een vermindering van zwerfafval op de campus gezorgd en stimuleerde zij op deze manier gedragsverandering onder studenten. De student is zelf grotendeels verantwoordelijk voor een schone campus en daarom is het belangrijk dat studenten bewuster omgaan met verpakkingen, met name het bewust gebruiken en weggooien daarvan. Het spelelement de ‘Bottle Battle’ sluit goed aan bij het positief uitlokken en werkt beter dan verbieden of opdragen. Dat ziet SPAR university ook weer terug bij de Bottle Battle, met ruim 50.000 gescande en weggegooide PET-flesjes. 

Over SPAR university

SPAR university is er voor iedereen op universiteits- en hogeschool terreinen, dus voor studenten en medewerkers, maar ook voor iedereen die langsloopt. En streeft elke dag naar blije klanten in haar winkels & app. DenkDifferent is het brein achter dé GRAB & GO studentenformule van Nederland, SPAR university telt op dit moment negen winkels op universiteits- en/of hoge schoolterreinen.

Meer blog?
Download onze app
Wat?

Claim APP deals, de Zero Waste Bag
en spaar voor gratis koffie

Download onze app!

Android: Ga naar Download
IOS: Ga naar Download
+