ABN Amro Future Food Award 2019

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops

AMSTERDAM – Erwin Binneveld van SPAR University en Too Good To Go hebben vandaag tijdens het FSIN Food500 Congres een ABN Amro Future Food Award gewonnen.

Binneveld sleepte de prijs in de wacht dankzij zijn jarenlange inspanningen om de voedselketen te verduurzamen door intensief samen te werken met producenten. De startup Too Good To Go viel in de prijzen vanwege de verbinding die zij legt tussen consumenten en bedrijven die voedsel over hebben. Restaurants, hotels, supermarkten, bakkerijen en andere winkels verkopen deze maaltijden die aan het eind van de dag overblijven met veel succes via de To Good To Go app in een Magic Box. Met de Future Food Awards wil ABN Amro inspirerende en creatieve concepten uit de food-, retail- en leisure-sector stimuleren die verduurzamen en voedselverspilling tegengaan.

De winnaars zijn door de vakjury gekozen uit een longlist van 50 kandidaten. De jury beoordeelde de concepten op schaalbaarheid, inspiratie en de mate waarin zij een bijdrage leveren aan het tegengaan van voedselverspilling. “De prijswinnaars laten zien dat innovatie en ondernemerschap leidt tot versnelling en impact bij het tegengaan van voedselverspilling”, zegt Toine Timmermans, directeur van Stichting SamenTegenVoedselverspilling. “Samen maken we het mogelijk om van Nederland één van de eerste landen te maken die de verspilling van voedsel ten opzichte van 2015 met 50 procent reduceert”, zegt Stef Driessen, Sector Banker Leisure van ABN Amro.

Meer blog?
Download onze app
Wat?

Claim APP deals, de Zero Waste Bag
en spaar voor gratis koffie

Download onze app!

Android: Ga naar Download
IOS: Ga naar Download
+