SPAR university test gamification in app

Bunnik –  vrijdag 13 september 2019

In de SPAR university app kunnen studenten twee weken lang de Starbucks summer game spelen. SPAR university en Arla Foods testen dit spel om inzichten te verkrijgen van de effecten van gamification onder de doelgroep. 

De SPAR university app staat onder studenten bekend als ‘de app met scherpe aanbiedingen’. Er worden elke dag verschillende ‘app deals’ aangeboden die passen in het ritme van de dag. De app is ruim 50.000 keer gedownload, het aantal actieve gebruikers is bijna een kwart. Met de Starbucks summer game willen Arla Foods en SPAR university testen of studenten die het spel gespeeld hebben eerder bereid zijn om een kortingscode te verzilveren. Fun en interactieve content zouden in theorie de koopbereidheid verhogen. Zo testte Arla Foods dit onlangs met interactieve schermen op diverse petrol locaties. 

Aangezien de smartphone het meest gebruikte device onder de doelgroep is, was dit voor beide partijen een logisch vervolg. SPAR university verwacht dat er gedurende de testperiode ook een aanzienlijke stijging zal zijn van het aantal actieve gebruikers.

Hoe werkt het spel?

Open de SPAR university app en klik op de banner om het spel te spelen. Start de game en probeer in 15 seconden zoveel mogelijk vallende opblaasfiguren aan te tikken. Hierdoor verzamel je punten, uiteindelijk zie je wat je score is. Je ziet direct of je korting op Starbucks ice coffee hebt gewonnen. Indien je een high score neerzet dan win je er een opblaasbare Starbucks cup holder bij! Het spel wordt zichtbaar gepromoot op de winkelvloer door een Starbucks coolio en opvallende schapmaterialen. Ook via social media is er een zomerse winactie, hier maken studenten kans op een mega opblaas flamingo!  

Knap staaltje techniek

De Starbucks summer game is door middel van een API met de SPAR university app gekoppeld. Dankzij de samenwerking tussen Arla Foods, Touchscreen Marketing en Social Brothers is de gamification tool in korte tijd gerealiseerd.

Onderstaand een kleine impressie van de Starbucks summer game.

Meer blog?
Download onze app
Wat?

Claim APP deals, de Zero Waste Bag
en spaar voor gratis koffie

Download onze app!

Android: Ga naar Download
IOS: Ga naar Download
+