• Lets work
    together

Simpel, simpeler, simpelst

Maak van GRAB & GO een bewuste keuze

Hoe vertaalt SPAR Together Better bewuste en duurzame keuzes in de snelle omgeving van zijn verkooppunten? Die uitdaging hebben wij letterlijk en fysiek opgepakt: alles in het teken van duurzaamheid & no waste.

Denk hierbij aan:

  • De samenwerking met Join The pipe en het hebben van een kraanwatertappunt in onze SPAR university verkooppunten. Gratis water voor in de JTP-bottle, dopper of eigen meegebrachte herbruikbare fles. 
  • Verkopen van herbruikbare broodzakjes, koffiebekers en natuurlijk korting die je ontvangt bij het meebrengen van je eigen koffiebeker! 
  • ‘Bring your own’ oftewel probeer de student op verschillende manieren te motiveren om herbruikbare producten mee te nemen in plaats van ‘single use verpakkingen’. 
  • Samenwerkingen zoeken met onze 'beste vrienden' op het gebied van duurzaamheid bijvoorbeeld met een tijdelijke gamification-tool zoals de Bottle Battle
  • SPAR university zet zich samen in met samentegenvoedselverspilling om de voedselverspilling in 2030 met de helft te verminderen!
  • Het verkopen van producten op het horecaplein zonder (plastic) verpakking
  • Ook draagt de Zero Waste Bag mee aan minder verspilling
  • Verpakken met een duidelijke koers hoort hier ook bij. Wij hebben hier een kleine routekaart gemaakt voor hoe wij bepalen om verpakkingsmateriaal aan te schaffen.

Dit zijn onze “4 verpakkings R-en”, waarmee wij bepalen hoe het één en ander te verpakken. Het doel is om de ‘berg plastic’ niet meer te laten groeien. Wij willen ons inspannen om mensen te helpen en uit te lokken om plastic steeds in de plastic afvalbak te gooien. Zo kunnen wij zorgen dat er niet meer plastic bijkomt.

https://sparuniversity.wpengine.com/wp-content/uploads/2019/11/Vier-rren-1150x476.png

Samen met Join The Pipe

Het Join the Pipe kraanwater tappunt staat al op 3.500 plekken door heel Nederland. Zo staan ze op diverse openbare plekken in bijna alle grote gemeente op pleinen en in parken. Binnen staat hij bij onderwijsinstellingen, winkelcentra en natuurlijk bij SPAR university. Waarom? Omdat wij vinden dat klanten de mogelijkheid moeten hebben bij ons gratis kraanwater in een eigen fles (bring your own) te halen. En hiermee andere mensen helpen, waar dit niet zo vanzelfsprekend voor is.

Join the Pipe heeft in 2015 een nieuwe duurzame kraanwater fles geïntroduceerd. Een BOGO Bottle. Een stijlvolle herbruikbare kraanwater fles gemaakt van BPA-vrij plastic. Een BOGO bottle staat voor Buy One Give One. Voor elke BOGO bottle die wordt gekocht bij SPAR Together Better, wordt er een tweede fles gedoneerd aan een schoolkind in Afrika. Help jij samen met ons het drinkbare kraanwater verder te brengen dan jouw wastafel?

Zero Waste Bag: samen tegen verspilling

SPAR Together Better wil in 2025 niets meer weggooien. Alles wat overblijft door tht problematiek willen wij een tweede leven geven. Voor onze university verkooppunten hebben wij hier al een mooie oplossing voor gevonden via onze app… de Zero Waste Bag! In onze app claim je de ‘Zero Waste Bag’, deze betaal je via TIKKIE en haal je op vanaf 16:00 uur bij het door jou geselecteerd verkooppunt. De teams zullen deze vullen zodat hij aan het einde van de dag kan worden opgehaald. Voor een vast bedrag van 3 euro koop je de tas (bag) met een minimale waarde van 10 euro. In de app wordt aangegeven hoeveel Zero Waste Bags er nog per winkel te claimen zijn. 

De inhoud van de Zero Waste Bag verschilt per dag en kan een combinatie bevatten van kant-en-klare maaltijden, groenten en/of verse producten. 

Download onze app en probeer zelf de Zero Waste Bag

Bring your own

Om het gebruik van single use verpakkingen tegen te gaan, heeft SPAR Together Better het ‘Bring your own’ project opgestart.  ‘Bring your own…’ staat voor ‘breng je eigen…’ dit kan van alles zijn. Klanten die zelf een beker/mok voor hun koffie, thee of warme chocomel   meebrengen ontvangen €0,25 korting. Heb je nog geen herbruikbare beker, dan kan je direct bij ons de SPAR herbruikbare koffiebeker aanschaffen! Op dit moment verkopen wij ook herbruikbare broodzakjes. In de toekomst hopen wij daar herbruikbare sporks en rietjes aan toe te voegen. De hierboven beschreven BOGO bottle is hier bijvoorbeeld ook onderdeel van.

Om ‘Bring Your Own’ te stimuleren, organiseert SPAR Together Better de ‘Bring Your Own dagen’. Dit zijn zogenaamde ‘verpakkingsloze dagen’ waarmee studenten worden opgeroepen om zelf bestek en/of verpakkingsmaterialen mee te nemen. Zo worden studenten erop geattendeerd dat een beter milieu echt bij jezelf begint. En dat het gebruik van zakjes, rietjes, spork’s (bestek) en kartonnen koffiebekers echt een keuze is. Daarom verdwijnen op deze dagen beetje bij beetje single use producten.

Do you really need...?

Om de gedachte 'Bring your own' te ondersteunen is de boodschap 'Do you really need...?' in het leven geroepen bij onze SPAR university verkooppunten. Studenten worden op deze manier positief bewust gemaakt van niet-duurzaam gedrag: het onnodig gebruiken van single-use verpakkingsmaterialen in de verkooppunten. De boodschap is geplaatst bij materialen die vaak na één keer gebruiken worden weggegooid. Zo staat de boodschap bij de volgende producten: plastic bestek ('Do you really need... a spork?'), de koffiedeksels ('Do you really need... a coffee lid?') en de plastic tasjes ('Do you really need... a bag?'). Studenten worden door deze manier van communiceren positief uitgelokt.

Sustainable roadmap

De Sustainable roadmap is de verzameling van de ideeën die ontstaan zijn uit de gesprekken die SPAR Together Better voerde met haar teams en studenten op de campus. Er werden zoveel goede ideeën aangedragen, het was onmogelijk om al deze ideeën in één keer te verwezenlijken. Daarom hebben wij keuzes gemaakt en onze focuspunten omschreven en vastgelegd in een ‘duurzame kalender’. Lees hier het persbericht over de Sustainable Roadmap.

De Sustainable Roadmap is in onze verkooppunten afgetrapt met ‘de Bring Your Own launch’ waarbij de nieuwe SPAR herbruikbare koffiebeker op een ludieke manier op de campussen gepromoot werd.

Download onze app
Wat?

Claim APP deals, de Zero Waste Bag
en spaar voor gratis koffie

Download onze app!

Android: Ga naar Download
IOS: Ga naar Download
+