SPAR Together Better breidt verder uit met smart fridges

Sinds de opening van het nieuwe schooljaar startte SPAR Together Better met smart fridges op vijf nieuwe campus terreinen van Nederlandse universiteiten en hogescholen. Hiermee groeit SPAR TB verder door naar 19 verkooppunten.

Deventer – november 2022

SPAR Together Better is hard aan het groeien, met als ambitieus doel 45 verkooppunten in 2026. Naast de opening van de nieuwe SPAR university op de campus van Hogeschool Windesheim te Zwolle in augustus, breidt SPAR TB dit jaar verder uit op het gebied van vending met smart fridges.

Samenwerking MAAS International

De nieuwe smart fridges zijn een samenwerking tussen SPAR Together Better, SPAR Holding en MAAS International. Genaamd The Taste By SPAR. In februari 2022 trapten we deze samenwerking af met de opening van de eerste The Taste by SPAR op de campus van TU Delft. 

smart fridge TU Delft

Studenten en medewerkers kunnen bij de The Taste hun favoriete snack, maaltijd of drankje halen door contactloos te betalen. De deur van de smart fridge kan geopend worden na het scannen van de bankpas. Om zo het gewenste product te pakken. Aan de binnenkant van de machine zitten slimme sensoren. Zodat er voor de uitgenomen producten betaald kan worden na het sluiten van de deur.

De nieuw geopende vendingmachines in oktober zijn gevestigd op de Technische Universiteit in Eindhoven in het Fontys gebouw en Universiteit Utrecht in het Kruytgebouw. In november was ook Amsterdam aan de beurt. Met een smart fridge op de Universiteit van Amsterdam, locatie Singel. De opening van de vijf nieuwe vending locaties is onderdeel van de gezamenlijke testfase tussen MAAS en SPAR TB. Bij een succesvolle afronding zal het concept verder worden uitgerold.

Grab & Go assortiment

In The Taste verkopen we producten die goed aansluiten bij het Grab & Go assortiment van SPAR TB. Dit zijn onder andere lekkere salades, sandwiches of bijvoorbeeld een smoothie. Aldus, eten en drankjes die studenten goed van pas komen. Tussen de lessen door of bijvoorbeeld tijdens het studeren. Doordat de studenten de producten snel en onbemand kunnen kopen, vergroot dit het gemak in het ritme van de dag. 

De lokale SPAR university shop bevoorraadt de smart fridges door de producten op de fiets te vervoeren. Met deze duurzame manier van transport voorkomen we CO2-uitstoot. Zo minimaliseren we onze ecologische voetprint. Wat goed past bij de duurzaamheidsambities van SPAR TB.

Over SPAR Together Better

SPAR Together Better wil dé Grab & Go formule in Nederlandse studentensteden zijn! Wij zijn groots in kleine verkooppunten. Je vindt ons dan ook op high-traffic locaties voor forensen, studenten en scholieren. Maar natuurlijk zijn stadsbewoners, horeca publiek en toeristen ook welkom. Net als iedereen die langsloopt! Wij streven naar blije gasten in onze verkooppunten en app. Samen zijn wij slimmer en sneller. Én is het leven leuker en gemakkelijker.

SPAR Together Better bestaat uit drie brands. SPAR university, SPAR city en The Tosti Club. Bij ons is alles Together Better. Wil je meer over ons weten lees dan snel verder op onze website. Of volg ons op LinkedIn voor de meest recente updates!

Meer blog?
Elizabeth Westra
Marketing Hero
Download onze app
Wat?

Claim APP deals, de Zero Waste Bag
en spaar voor gratis koffie

Download onze app!

Android: Ga naar Download
IOS: Ga naar Download
+