• SPAR university gaat ziekenhuizen in!

SPAR university gaat ziekenhuizen in!

Bunnik –  maandag 16 maart 2020

SPAR university gaat ziekenhuizen in!

SPAR university wil niet achterover leunen, maar juist proactief zijn en haar steentje bijdragen aan – wellicht – de grootste internationale crisis van dit decennium. SPAR university heeft besloten haar teamleden beschikbaar te stellen voor ziekenhuizen en/ of andere organisaties. SPAR university zit naast veel (academische) ziekenhuizen en is op vrijdag de 13de maart geconfronteerd met (bijna) gehele sluiting van haar tien winkels doordat door het kabinet is geadviseerd fysiek onderwijs online aan te bieden

Blije teams coördineren 

SPAR university gaat – indien gewenst – een coördinerende rol vervullen tussen de ziekenhuizen, zorginstellingen en organisaties en de studentenwereld. Dat betekent dat SPAR university ook aan collega ondernemers vraagt haar teamleden aan te melden en beschikbaar te stellen. SPAR university wordt op dit moment als een van de eerste in de branche food retail geconfronteerd met sluiting. De horeca, inclusief cateraars is sinds gisteren ook definitief geconfronteerd met sluiting. 

Hoe fijn is het als ondernemer een steentje bij te dragen aan de mogelijk toekomstige bezettingsproblemen in ziekenhuizen? Of een stichting als het Rode Kruis te helpen met de uitdagingen die er liggen?

Aanmelden via website 

SPAR university heeft tien winkels verdeeld over de campussen van Utrecht (UMC), Amsterdam (VUmc en AMC), Rotterdam (EMC), Delft, Eindhoven (JBZ of St. Anna) en Nijmegen (Radboud ziekenhuis). SPAR university vraagt aan alle “corona breakout management teams” van ziekenhuizen zich aan te melden voor deze optie opdat SPAR university de intermediaire rol kan invullen. Nu is de tijd rijp om ons voor te bereiden en teamleden in te werken. Samen staat Nederland sterker! 

Om de groep helpers groter te maken vraagt SPAR university ook andere bedrijven waar operationele werkzaamheden zijn gestopt zich aan te melden met beschikbare teamleden. Aanmelden via de website: www.www.spartb.nl/vriendentegencorona/. Op deze website kunnen hulp-aanbieders en hulp-vragers zich als bedrijf of instelling gratis aanmelden. Het platform “vrienden tegen corona” is te vinden op Linkedin.

Hoe dit praktisch in te vullen? SPAR university heeft al contact en wil graag contact met meer ziekenhuizen om het werk dat gedaan kan worden door studenten en andere teamleden in kaart te brengen. SPAR university denkt bij ziekenhuizen bijvoorbeeld dat simpele activiteiten als eten rondbrengen, voorraden bijvullen, desinfecteren, administratieve zaken etcetera prima door niet gekwalificeerd zorgpersoneel kan worden gedaan. Op deze wijze hebben verpleegkundigen de handen vrij om het vele en echte cruciale zorgwerk te verrichten. Voor instellingen kunnen teams uit horeca en SPAR university worden ingezet voor Skypen of bellen met ouderen, boodschappen halen of kinderen vermaken van vitale beroepen. Natuurlijk kunnen de teamleden van SPAR university en horeca ook werkzaamheden doen bij bedrijven die cruciaal zijn in deze fase: bijvoorbeeld andere supermarkten.

Terug naar blije open campussen

SPAR university beseft dat het een “out of the box” gedachte is, alleen nood breekt nog steeds wetten. SPAR university kan en wil niet toekijken hoe anderen de situatie onder controle brengen. Het is zeker in ons belang om zo snel mogelijk terug te keren naar blije open campussen. En SPAR university is van “doing things”. Zeker tijdens deze uitzonderlijke extreme situatie. Laat in ieder geval gezonde blije teamleden van bedrijven die noodgedwongen thuis zitten, haar uren elders inzetten. Dat is slim, simpel, snel te realiseren en zorgt ervoor dat samen in Nederland wordt gevochten tegen het coronavirus. 

Jeetje dat vergt wel heel veel van SPAR university en is dat wel mogelijk? Er zijn vast vele beren op de weg. SPAR university ziet eerder een mooie uitdaging met een prachtig einddoel: in eerste instantie medisch teams in de zorg een helpende hand bieden, ten tweede samen, sneller en slimmer deze periode te overbruggen. En hoe mooi is het om het enthousiasme onder de blije teams van SPAR university voor dit idee breed weg te zetten en anderen te helpen? SPAR university gaat ervoor…wie doet mee? Alle kleine beetjes helpen in tijden als deze #verder…

Ben jij een hulp-aanbieder of hulp-vrager? Meld je dan aan via www.www.spartb.nl/vriendentegencorona.

Meer blog?
Download onze app
Wat?

Claim APP deals, de Zero Waste Bag
en spaar voor gratis koffie

Download onze app!

Android: Ga naar Download
IOS: Ga naar Download
+