SPAR university start met bezorging in Rotterdam met Rosie de bezorgrobot

Bunnik – woensdag 1 december

SPAR university start met bezorging in Rotterdam met Rosie de bezorgrobot

foto gemaakt door Jonathan van Rijn

Clicks & bricks inzetten om studenten te voorzien van gezonde en duurzame voeding op elk moment van de dag zonder fysiek onze winkel te bezoeken? Door de lancering van Rosie de bezorgrobot kunnen we datagedreven ondernemen en de student op de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) van ultiem gemak voorzien! 

Bij de EUR starten we vanaf 2 december een pilot van een half jaar met een automatisch rijdende bezorgrobot. De robot wordt Rosie genoemd, dit is een afkorting ontstaan vanuit Robot On Site Erasmus. SPAR university doet deze pilot om ervaring op te doen en inzichten te verkrijgen voor een toekomstige uitrol en opschaling van bezorging op openbare plekken.  

Lunch laten bezorgen door Rosie

Rosie gaat voor SPAR university producten bezorgen voor studenten, medewerkers en bezoekers van campus Woudestein.  Je lunch laten bezorgen door Rosie kan door een bestelling te plaatsen in de SPAR university app. Rosie bezorgt in de beginfase bij Hatta Building en bij de bibliotheek. Gedurende de pilot zal er tussentijds worden geëvalueerd of uitbreiding van bezorgpunten mogelijk is. 

Meer verkooppunten

SPAR university ziet kansen voor bezorging op de campus. Er is op dit moment een grote behoefte aan gemak en aankopen worden vaak tot het laatst uitgesteld. Rosie moet ons gaan helpen om het gemak voor klanten te vergroten om makkelijk en gezond te lunchen.  Het is voor ons belangrijk te zien hoe onze klanten reageren op deze service. Daarnaast zullen we bekijken hoe we robot bezorging kunnen integreren in de dagelijkse winkeloperatie. Van daaruit gaan we onderzoeken of robot bezorging bij ons past en of het een vernieuwend businessmodel kan zijn. Delivery is een manier om uit te breiden in verkooppunten vanuit bestaande winkels. 

Samenwerking

Wij werken samen met Erasmus Universiteit Rotterdam en Dutch Automated Mobility (DAM), de Gemeente Rotterdam en Metropoolregio Rotterdam Den Haag.
Momenteel rijden er geen bezorgrobots in Nederland. DAM ziet kansen om dit in Nederland te introduceren en is verantwoordelijk voor een veilige realisatie en operatie van de automatisch rijdende bezorgrobots. Leren en ervaring opdoen zijn voor de gemeente Rotterdam de belangrijkste redenen om aan deze pilot mee te doen. Ook voor Metropoolregio Den Haag Rotterdam (MRDH) staan kennis en innovatie hoog op de agenda. Innovatie in het verkeer is nodig om de gestelde bereikbaarheids- en duurzaamheidsdoelen te realiseren. Er wordt ook een onderzoek gedaan door studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam naar de interactie tussen Rosie de robot en de mens in de openbare ruimte. De pilot sluit aan bij de strategie van Erasmus Universiteit om maatschappelijke impact te creëren. Duurzaamheid, innovatie en samenwerking versterken elkaar binnen dit project.

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder!”  

foto gemaakt door Jonathan van Rijn
Meer blog?
Download onze app
Wat?

Claim APP deals, de Zero Waste Bag
en spaar voor gratis koffie

Download onze app!

Android: Ga naar Download
IOS: Ga naar Download
+