Start pilot PackBack op SPAR university EUR Rotterdam

Op maandag 16 januari startte SPAR university met een PackBack pilot op de campus van Erasmus Universiteit Rotterdam. Het doel van de pilot is het verminderen van single use verpakkingen door in te zetten op een slim systeem voor herbruikbare bekers.

Rotterdam – 16 januari 2023

Het vinden van een goede vervanger voor de single use koffiebekers is een actueel vraagstuk  waar ook SPAR Together Better als retailer mee worstelt. Om te testen hoe dit het beste aangevlogen kan worden, start het university verkooppunt in Rotterdam daarom met een nieuwe pilot die drie maanden duurt.

logo packback

Pilot Rotterdam

De pilot is een samenwerking tussen Erasmus Universiteit Rotterdam en PackBack. SPAR university is één van de aanhakende partijen die start met de pilot en ook vele andere bedrijven die op de campus zitten, doen hier aan mee. Op deze manier kunnen studenten en medewerkers op al hun favoriete plekken met hetzelfde bekersysteem koffie halen. Zo ook bij de koffiemachines van SPAR university!

PackBack app

Het nieuwe systeem werkt met behulp van een handige app, waarbij je eenvoudig een beker kunt claimen. Wanneer je deze na gebruik inlevert bij één van de SmartBins op de campus, zorg je er voor dat je geen statiegeld hoeft te betalen. De gebruikte bekers worden vervolgens opgehaald en gereinigd door PackBack, zodat deze daarna weer opnieuw ingezet kunnen worden. Dit creëert een mooie ronde cirkel, wat naar verwachting 100.000 wegwerpbekers bespaart tijdens de drie maanden durende pilot!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als foodretailer voelt SPAR dat zij een grote bijdrage heeft bij het verduurzamen. Bijvoorbeeld door het verlagen van de CO2-uitstoot, het mogelijk maken van andere voedingskeuzes, minder verspilling in de keten maken, verpakkingen verduurzamen en afval recyclen. SPAR’s klanten verwachten dan ook dat SPAR meegaat in duurzame oplossingen en daarop inspeelt.

Verder proberen wij bij SPAR university een stapje extra te zetten op het gebied van duurzaamheid omdat dit een belangrijk thema is voor ons én onze doelgroep. Daarom stimuleren we ‘Bring Your Own’ (koffiebekers, herbruikbare broodzakjes, sporks etc.) in onze verkooppunten, ondersteund door de boodschap: ‘Do You Really Need…’, hebben we onze eigen Zero Waste Bag om voedselverspilling tegen te gaan en staan er Join the Pipe watertaps in onze verkooppunten.

Over PackBack

PackBack is een netwerk waarin luxe, stevige verpakkingen hergebruikt worden. Met PackBack belanden to-go verpakkingen niet langer in de prullenbak. In plaats daarvan kun je makkelijk deelnemende verpakkingen weer inleveren. Op deze wijze voorkom je samen miljoenen kilo’s afval. Zo simpel is genieten van afvalvrij! Lees hier meer over PackBack.

Over SPAR Together Better

SPAR Together Better (de franchiser van o.a. de SPAR university winkels op campus terreinen) wil dé Grab & Go formule in Nederlandse studentensteden zijn! Wij zijn groots in kleine verkooppunten. Je vindt ons dan ook op high-traffic locaties voor forensen, studenten en scholieren. Maar natuurlijk zijn stadsbewoners, horeca publiek en toeristen ook welkom. Net als iedereen die langsloopt! Wij streven naar blije gasten in onze verkooppunten en app. Samen zijn wij slimmer en sneller en maken we alles eenvoudiger. Én is het leven leuker en gemakkelijker. Wil je meer over ons weten lees dan snel verder op onze website. Of volg ons op LinkedIn voor de meest recente updates!

Meer blog?
Elizabeth Westra
Marketing Hero
Download onze app
Wat?

Claim APP deals, de Zero Waste Bag
en spaar voor gratis koffie

Download onze app!

Android: Ga naar Download
IOS: Ga naar Download
+