• It's your
    choice

Slim, slimmer, slimst

Maak van GRAB & GO een gezonde keuze

SPAR Together Better heeft in haar verkooppunten de keuze gemaakt om meer aandacht te besteden aan gezondheid en hoe je gezond kan leven. Wat is nu gezondheid?

Vingertjes wijzen
Als de Grab & Go formule van Nederland gaan wij niet met vingertjes wijzen bij onze doelgroep. Dat werkt alleen maar averechts. Het doel, om gezondheid letterlijk te vertalen in onze verkooppunten, is dat wij de discussie willen starten met onze gasten. Wat is nu echt gezond? 

Onderzoek
Door onderzoek hebben wij inmiddels geleerd, dat er veel manieren van een gezond leven gelden voor verschillende groepen mensen. Is het caloriearm? Moet je veel eiwitten eten? Welke onverzadigde vetten heb je wel of niet nodig? Is suiker echt de boosdoener? Het is allemaal relevant! Maar niets is de ultieme waarheid. Sterker nog, er zijn zelfs mythes over wat gezond is.

Wij geloven in de beweging dat gezondheid een vast onderdeel in ons leven is. En de behoefte naar een gezonde levensstijl blijft groeien. Steeds weer met andere trends, zoals ‘krachtfood’: proteïnen & vezels. Allemaal belangrijke voedingsstoffen.

Bewegen
Wat kun je wel zeggen over gezond eten en leven? Alle deskundigen zijn het eens over het belang van gevarieerd eten in combinatie met bewegen. Het is hierbij essentieel om verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen. Verder helpt minimaal een half uur per dag intensief sporten en/of bewegen je om je doelen in te vullen. Hoe geef jij vorm aan een ‘gezond leven’ in deze drukke maatschappij? SPAR Together Better probeert je te helpen in jouw moeilijke keuzes in het leven als het gaat over eten en genieten. Hoe hebben wij dat in de verkooppunten vormgegeven? Door een viertal categorieën op te stellen van ‘super healthy’ naar ‘eat better tomorrow’. Bijna alle gezonde keuzes staan bij elkaar in het schap ‘super healthy’ om zo jou te bewegen tot gezonder leven, in je hoofd en/of in je aankoop.

super healthy

super healthy

Producten uit deze categorie zijn de gezondste keuze. Hoeveel gram heeft een product aan calorieën, eiwitten, vitaminen, verzadigde vetten, vezels en suiker per portie en/of 100 gram? En heeft het product ongezonde toevoegingen? Door deze vraag te stellen en te houden naast bepaalde waarden, staan deze producten te boek als super healthy. De insteek is een mix te vinden van de ingrediënten die vallen binnen de normen van deskundigen. Een banaan zit vol (verkeerde) suikers, maar is – volgens ons - altijd gezonder dan een ‘candybar’.

pretty good

pretty good

De eerste stap richting een minder gezonde keuze. Maar wat is dit dan? Het blijft immers nog steeds ‘pretty good’. Simpel gezegd zijn deze producten super healthy, maar hebben een te hoge waarde op een van de 6 ingrediënten: calorieën, eiwitten, vitaminen, verzadigde vetten, vezels en suiker. Te denken valt aan mueslirepen die net iets te veel suiker bevatten, maar wel vol zitten met vezels en goede vetten.

safe

safe

Wij naderen de gevarenzone. Safe klinkt natuurlijk nog wel lekker ‘safe’, maar deze producten scoren bij minstens 2 van de 6 ingrediënten slecht. Suiker is vaak de boosdoener. En over suiker hoeven wij geen uitleg te geven: je krijgt er zeker ‘love handles’ van.

eat better tomorrow

eat better tomorrow

De simpelste categorie: de ‘Guilty pleasure’ onder onze producten! Welke student – beter: welk mens – heeft niet momenten in haar/zijn leven dat zij/hij gewoon zin heeft om zichzelf even lekker te verwennen? En wat kan dat soms heerlijk zijn. En ja, hoe snel geeft dat ook weer het gevoel van ‘shit, had ik niet moeten doen’. De producten die de stempel ‘eat better tomorrow’ hebben gekregen, zijn echt beter om te laten liggen. Ze scoren namelijk op alle 6 ingrediënten en/of extra toevoegingen slecht.

Download onze app
Wat?

Claim APP deals, de Zero Waste Bag
en spaar voor gratis koffie

Download onze app!

Android: Ga naar Download
IOS: Ga naar Download
+