De eerste Bring Your Own-week bij SPAR university

Deventer – september 2022

In het kader van de Verspillingsvrije week organiseert SPAR Together Better van 12 tot en met 18 september haar eerste Bring Your Own (BYO)-week! Dit houdt in dat er deze week geen plastic zakjes liggen bij de brood- en AGF-afdeling. Op deze manier stimuleren wij de klant om na te denken over single use plastic en het (overmatig) gebruik hiervan.

Verspillingsvrije week

De vierde editie van de Verspillingsvrije week wordt ook dit jaar georganiseerd door de stichting Samen tegen voedselverspilling. Deze vindt plaats van 12 tot en met 18 september in samenwerking met vele verschillende partners. Ook SPAR university is trotse partner en pakt dit jaar groots uit met eigen, inhakende acties!

In de SPAR university verkooppunten  is (voedsel)verspilling een belangrijke issue, wat wij zoveel mogelijk tegengegaan. Daarom grijpen wij dit moment aan om de studenten, medewerkers en iedereen die komt shoppen te inspireren om zelf ook minder te verspillen. 

Bring Your Own-week

Bij SPAR university ligt de focus deze week op dat er helemaal geen plastic fruit- of broodzakjes meer in de verkooppunten liggen. Deze zakjes worden vaak meteen na gebruik weggegooid en zijn enorm verspillend voor het milieu. Daarnaast staat single use plastic steeds meer ter discussie en zal hier vanaf 1 juli 2023 ook voor betaald moeten worden. Tijdens deze week geven wij dus alvast een voorproefje en proberen we onze klanten hier beter over na te laten denken.

Als alternatief bieden wij een herbruikbaar katoenen zakje aan. Deze kan voor een voordelige actieprijs in de winkels gekocht worden. Dit zakje kunnen studenten, medewerkers en overige bezoekers dus steeds opnieuw meenemen naar winkelbezoeken in de toekomst. Natuurlijk kan ook een eigen lunchbox of herbruikbare zakje, die al in bezit is, worden meegenomen. Om hierin een warme snack, broodje of stuk fruit in mee te nemen. Bring Your Own, dus!

Overige acties

Naast de BYO-week zetten wij de social media kanalen van SPAR university in om het verschil tussen een THT- en TGT-datum uit te leggen. Verder lichten we onze Zero Waste Bag extra uit om deze onder (nieuwe) studenten en medewerkers te promoten. De Zero Waste Bag koop je in de SPAR university app voor €3,- en er zit voor minimaal €10,- aan eten of drinken in, die dezelfde dag over datum gaan. Zo worden deze producten gered van de vuilnisbak. 

Deze initiatieven helpen direct om voedselverspilling tegen te gaan, en mogen dus zeker niet ontbreken tijdens de Verspillingsvrije week. 

Duurzaamheid bij SPAR university

Bij SPAR university is duurzaamheid een belangrijke kernwaarde. Dit laten we bijvoorbeeld zien met onze eigen Zero Waste bag. Ook staat er een Join the Pipe kraanwater tappunt in onze verkooppunten. Hier kunnen klanten gratis water tappen wanneer ze een herbruikbare beker meenemen. 

Ook zijn er al eerder BYO-dagen georganiseerd door SPAR university. De gedachte van BYO wordt ondersteund door de tekst ‘Do you really need…’. Deze staat bij de single use zakjes, sporks en bekers en creëert bewustwordingen onder onze klanten. 

Meer weten? Check https://www.spartb.nl/nowaste/

Over SPAR Together Better

SPAR Together Better wil dé Grab & Go formule in Nederlandse studentensteden zijn! Wij zijn groots in kleine verkooppunten. Je vindt ons dan ook op high-traffic locaties voor forensen, studenten en scholieren. Maar natuurlijk zijn stadsbewoners, horeca publiek, toeristen ook welkom. Net als iedereen die langsloopt! Wij streven naar blije gasten in onze verkooppunten en app. Samen zijn wij slimmer en sneller en maken we alles eenvoudiger. Én is het leven leuker en gemakkelijker.

SPAR Together Better bestaat uit drie brands. SPAR university, SPAR city en The Tosti Club. Bij ons is alles Together Better. Wil je meer over ons weten lees dan vooral verder. Of volg ons op LinkedIn voor de meest recente updates!

Meer blog?
Elizabeth Westra
Marketing Hero
Download onze app
Wat?

Claim APP deals, de Zero Waste Bag
en spaar voor gratis koffie

Download onze app!

Android: Ga naar Download
IOS: Ga naar Download
+